lørdag 16. oktober 2010

Litt fra hagen en herlig oktoberdag


De siste bønner spares til neste års avl

I natt kom vi under -5 grader i Snekkerhagen og jorden begynner å fryse. Jeg har vært litt på etterskudd med å høste det siste og nå haster det. Det siste av palmekålen skal jeg se hvorlenge holder i dette klima.

 

Det siste av palmekålenLurer på hvorlenge de klarer seg.

 

Siste potethøstDet ble masse herlige poteter i år og ikke mye igjen

Noen mandelpoteter som hadde ligget litt lenge i vår ga en riktig god avling. Det er ikke mye igjen og jeg må nok sette litt mer neste år så vi er selvforsynte over vinteren. Rødbeter var det igjen bare 10 av og det skal jeg absolutt ha mer av neste år. Skrellet og skåret i båter og krydret med salt, pepper, litt honning, rosmarin og i ovnen ca 45 min ved 175 grader, er det en herlig spise og et godt tilbehør.

 

Bredbladet persilleFlittig brukt men mye igjen. Jeg burde ha frosset noe litt tidligere, men glemte det.

Når man først har begynt med bredbladet persille, så er kruspersille bare en nødløsing.

 

Rosmarinbusken
Denne fikk jeg på Evje for 6 år siden. Nå skal den inn for vinteren. Den har også i år satt sitt preg på en masse mat. Rosmarin og sort pepper er mine favoritt krydder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar