søndag 31. oktober 2010

Et tilbakeblik i bilder på den første sommer i Snekkerhagen


Snekkerhagen

Snekkerhagen 27. juni 2010

Vinteren nærmer seg og jeg fikk lyst til å mimre litt over den første sommer i Snekkerhagen. Alle, både folk og fe, trives i Snekkerhagen! Planene var mange, men ting tar tid, så stall, hønsehus og utbedring av veien er utsatt til neste vår og sommer.

FelixKattene trives og har et jakteldorado rett utenfor luken. Farlig trafikk er vi heller ikke plaget med.


Syrin


17. juni 2010

Det var en gammel fin syrinhekk med lys violette og hvite blomster. I 3 uker ga den en fantastisk duft. Det var også gamle solbær og ripsbusker. Solbærrene ble enkelt forvandlet til en herlig marmelade med smak av sol og sommer. Det var også løpstikke og rabarbra. Merkelig nok finnes det ikke et eneste frukttre på eiendommen. Litt rart med tanke på at bruket har ligget her siden det ble skilt fra i sin nåværende form i 1876 i følge statsarkivet i Hamar.


Nanuq


Nanuq, en av våre Alaskan Malamutes 17. juni 2010

På grunn av flytting og pendling i vinter ble det ikke mye tid til lengre turer og trening med pulk. I vinter skal Nanuq og jeg ha noen turer på Hedmarksvidda. Det blir bare han og jeg for Freia på 9 år er pensjonert pga hoftedysplasi og Luna er bordercollie og ikke helt pelset for den slags.


Våre naboer på nordsiden


Telemarkskyr 27. juni 2010

Fra pinsen og en god måned frem hadde vi glede av en liten flokk telemarkskyr på nabobeitet. Det var veldig koselig.


En genial salatmixSalatblanding fra zimtrade.no, som ga tidlig og veldig god høst. Anbefales på det varmeste. 17. juni 2010

Grønnsakshagen ble en suksess. Bildet viser en salatblanding "Leaf Herby Mix", som ga masse god og tidlig salat frem til den gikk i stokk i midten av juli. De mørke blader på bildet er giant red mustard, som smaker fantastisk.


Blåmeisen fikk ungene på vingene


17. juli 2010

Tross katter og en kasse med altfor stort hul fikk blåmeisen sine unger på vingene.


Kattene trives også i Snekkerhagen


Selv den mest skeptiske av våre 5 katter har funnet seg godt tilrette i Snekkerhagen 17. juli 2010


 En herlig lun salat

Egne nye poteter, bondebønner, masse friske urter og sprøstekt bacon, 2. august 2010

Det er herlig å kunne servere sommerens egenproduserte produkter. Her nye poteter med bondebønner (hestebønner) sprøstekt bacon og friske krydderurter.

Vinteren er lang her, så det blir god tid til å sitte ved siden av ovnen og planlegge neste år i hagen og sommerens prosjekter. Poteter og bondebønner skal jeg ha mer av neste år og ikke minst rødbeter, som var sommerens store hit. De er enkle å dyrke og smaker fantastisk, særlig bakt i fat skåret i båter og blandet med rosmarin og litt honning og ca 45 min i ovnen på 175 grader. 
Den toskanske palmekål var også en suksess, men hadde en del kålfluer først på sommeren. Kål ellers skal jeg ikke prøve igjen. Det ble spist opp av kålfluer og desuten får man flott kål på butikken nærmest til skampris. 
Bladbeter og spinat var greit, men litt kjedelig og jeg vil heller bruke plassen på en god salat. Fennikkelen ga godt utbytte, men gikk i stokk litt for tidlig, men også toppene er gode, så de skal også dyrkes til neste år. Squash ble det masser av, men frilandstomatene ble for sent modne, så tomater skal jeg ikke ha før vi får drivhus.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar