torsdag 2. juni 2011

Tilbakeblikk på mai måned i Snekkerhagen

Det var egentlig ikke meningen at bloggingen skulle bli i form av "månedsbrev", men det er vel ofte slik at bloggaktiviteten er omvendt proporsjonal med aktiviteten på det man blogger om, så det har hendt en del i mai måned.


Nicolai Refsal varmskor Huldre

Skoing av de 2 store hester er en regelmessig aktivitet, men i denne måned var første gang de har blitt varmskodd, og det er litt mer effektfullt enn kaldskoing.

Tidligere denne uke fikk Snekkerhagen omkring 100.000 nye beboere. Mandag kveld hentet jeg 2 bikuber, som har fått plass på tomten med flyåpningen inn mot naboen ;)

Våre nye beboere


Bier i Snekkerhagen

Da vi kom hjem fra jobb dagen etterpå var det vill aktivitet og bier absolutt overalt. De var tydelig desorienterte og fløy desperat rundt og landet på alt og det var en konstant summen i luften, så man kunne tro man hadde fått akutt øresus. Allerede dagen etter var det langt roligere og i dag, som været er flott er aktiviteten stor og løvetannen velbesøkt. Ved regelmessig ikke å slå gressplenen og redusert bruk av andre floradiskiminerende tiltak har vi fått en imponerende mengde løvetann, som er en glimrende biplante ;)

Humle


Humler hadde vi fra før

Siste år speidet jeg forgjeves etter bier i Snekkerhagen. Humler og sveve-/blomsterfluer var og er det mye av, men ikke en eneste bi så jeg siste år, så jeg gleder meg stort over bidraget til det biologiske mangfold.

Bi i Snekkerhagen


Full jobb tross himmelspretten

Hønsene og hønsehuset blir månedens "cliffhanger", og dere må vente i spenning til byggeriet er i bruktakningsklart og hønsene kommer i Pinsehelgen.

I går startet jeg i min nye jobb hos Fylkesmannen i Oppland, og det var en lovende start, så etter en fin ridetur i skogen, skal jeg nå kose meg med "Lovsamling for helse- og sosialsektoren" ute i solen, for som Lars E. Hanssen har sagt: Er man ikke glad i paragraffer, så blir man det.


Skogstur til hest


Ikke mye som slår en ridetur i skogen

2 kommentarer:

  1. Det var spændende at læse, hvad der er sket i maj, og at Snekkerhagen fået 100.000 nye beboere! Dejlige billeder du har taget, og sjovt at se Huldre få sko.

    SvarSlett
  2. Tak Gitte, og lad mig tilføje et tillyke med nylig overstået 6 års jubilæum. Du er et forbilled udi kunsten at blogge.

    SvarSlett