mandag 13. juni 2011

Hønsene nyter stor popularitet

Det var dag 2 i hønsetidsregningen i Snekkerhagen og de var ute i hønsegården for første gang. De har ikke forstått prinsippet med hønsetrapp, så de måtte bæres frem. Jeg har nok satt trinene med vel stor avstand (ca 20 cm). Det halve hadde nok vært passende, men så er det også litt å gjøre 2. pinsedag.
På tross av at de ikke har vært ute før hadde de et skarpt øye for småkryp, så biller, maur og liknende kommer til å leve et utsatt liv fremover.
Oppdrettsfôr er sikkert bra, men i går fikk de en kjempe skål med kokt spaghetti og selvom det er Plymouth Rock og ikke Italienere, så var de ikke lenge om å spise opp. De synes faktisk å ha en konstant og glupende appetitt.

Hønsegården mangler fortsatt sikring nedentil med nett på jorden og strøm. Så foreløpig har de bare overvåket utgang. Det er en del både tilhørende husholdningen og andre, som har et godt øye til Klanen.


20110612_Jeg_vil_også_være_med by michael vester

Jeg vil også være med


20110612_Noen_som_vil_leke? by michael vester
Noen som vil leke?

Det var liten tvil om at de likte seg ute i solen og med adgang til grønne blader og et eller annet småkrypHva er du for en?

Det er planen at overdekke de innerste 2,5 m av hønsegården med klare plastplater, slik at de kan ha et tørt og beskyttet område når høsten setter inn, men Rom ble som bekjent ikke brygget på en dag.

20110612_999_Er_jeg fin_eller_er_jeg_fin? by michael vester
Er jeg fin eller er jeg fin?

Selvom han ikke fikk være med i gruppen synes ikke selvtilliten å ha tatt videre skade.

20110612_snekkerhagentigeren by michael vester
Snekkerhagentigeren smyger seg gjennom gresset

Snekkerhagentigeren ligger inne hele vinteren, men på sommeren er han ute hele tiden og kommer bare hjem for å hilse på med mellomrom, men da under stort ståhei med høylydt mjauen som annonserer hjemkomsten lenge innen kongen selv kommer til syne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar