fredag 20. april 2012

Kyllingrom, nye kyllinger og apparater man bare må ha

Neste hold kyllinger er på vei ut i skrivende stund. Det piper fra eggene og i formiddags var det kommet et par små huller. Som om det ikke var nok spenning, så fikk vi med et døgns varsel beskjed om at Eidsiva kom til å koble ut strømmen i 6 timer i dag fredag. Det passer dårlig når man har små kyllinger og en inkubator som konstant skal holde 37,6-37,8 grader.
Strømavbrudd er en bekymring når man har dyr først og fremst fordi vi også mister vannet, og med 4 hester som drikker 60 - 100 liter i døgnet, så blir det fort et problem. Derfor besluttet vi å benytte anledningen til å anskaffe et strømaggregat, slik at vi også fremover har en backup-løsning.En kylling kom ut av egget i de fire og en halv time fredag ettermiddag, som aggregatet sto for strømmen til kyllingrommet, så aggregatet hadde en god første dag på jobben.Første hold kyllinger, som er 4 uker til tirsdag, har fått seg en egen avdeling i kyllingrommet. Over disse kommer det et bur på 60 x 180 cm, hvor de mindre kyllinger skal være etterhvert. Neste prosjekt er en "hønsefreser" eller "chicken tractor" som de sier på den annen side av dammen, for det skal være hjul i den ene ende slik at de hele tiden kan få et frist beiteområde i gjennom sommeren. Rapport følger etterhvert, nå skal kyllingene først ha det varmt og godt mens de får fjær og det forhåpentlig blir varmere i været og etterhvert også gress på jordet. God helg!


4 kommentarer:

 1. Det er vel nok smart, at man kan få et nødstrømsanlæg - når man har dyr, er man afhængig af strøm og vand. Det var spændende at se jeres små kyllinger :-)

  SvarSlett
 2. Der bliver gjort et stort stykke arbejde for forsyningssikkerheden, men det er nogen logistiske udfordringer i dette land.
  Kyllinger er fascinerende og i aften følger vi spændt med som de en efter en kommer ud af æggene.

  SvarSlett
 3. Så spennende :)
  Kjekt med strømaggregat.. reddet mange liv den nå :)
  Følger deg nå og skal legge deg inn på min blogg :)

  Hilsen Solveig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg er veldig glad i kaker, så jeg tør ikke lese for mye på din blogg ;-)

   Slett