onsdag 28. september 2011

Kunsten å bruke egg

Det skjer ikke så mye spennende for tiden i Snekkerhagen. Med godt og vel full jobb, masterstudier og dyr, så blir både tiden og overskuddet av og til knapt. Derfor har det blitt mye fokus på hønsene i det siste. Med daglig fôr og noen grønne blader, så passer de seg selv. Det har kommet skikkelig gang i eggleggingen, og i dag var det 7 egg. De siste dager har det vært 5-6, men i dag har alle 7 høns lagt egg.

I helgen ble det scrambled eggs til frokost og lavkarbobrød, dvs. noe i retning av en viltfugleblanding tilsatt egg og stekt som brød. Faktisk ganske godt og det går 7-8 egg. Oppskriften er lånt fra Lilalife, men modifisert en del. Siden jeg aldri har eller husker å kjøpe cottage cheese endret jeg det til 300 g revet squash og 2 dl vann og smed i et ekstra egg. På den måte fikk jeg brukt squash, som er et annet overskuddsprodukt i Snekkerhagen.Dette trenger du:

1 beger cottage cheese (kan byttes med 300g revet squash og 1-2 dl vann)

7(8) egg

1 ts salt

100 g kruska kli

100 g linfrø

200 g solsikkefrø


Slik gjør du:

Cottage cheese(revet squash, vann), egg og salt blandes godt i en bolle og resten av ingrediensene kommes i. Røren helles i smurt form eller jeg personlig bruker en Eva-trio "slip-let" form (et genialt produkt).

Stekes i 1,5 - 2 timer på 190 grader på nederste rille

 "Brødet" kan også fint fryses, og kan tilmed spises etter det har tinet. Har ikke samme sammenhold som vanlig brød, men det er godt og jeg får brukt egg!
Dagens middag var ovnsbakt omelett med diverse grønnsaker.1 kommentar:

  1. En smule misunnelig på det å være selvforsynte med egg + div annet. Brødet ser godt ut, det må prøves.
    Skikkelig trendy i disse lav-karbo tider ;-)

    SvarSlett