søndag 11. september 2011

75,4 Kg!


Det skal i ærlighetens navn sies at arbeidslysten ikke er på topp når været er grått og regnet siler ned, og akkurat det har hendt ofte også i det siste. Så er det godt å se på andre jobbe, og den fornøyelse hadde jeg i torsdags. Jeg hadde en halv "fridag" for å ta i mot det siste høy, men etter det kunne jeg iaktta et par kompetente og trivelige gutter sette ned 2 nye elmaster på vår tomt.Nye elmaster

De hadde et fasinerende apparat til å sjekke at masten var i lodd: Et stykke vannrør i en snor!
Det enkle er ofte det beste som de sier. 

De første egg


Nesten innbruddssikre egg

I dag havnet de første Snekkerhagen-egg i pannen. 4 kommersielle egg pleier stort sett å fylle pannen, så det føltes litt som "barnemord". Størrelsen var det ene som var anneledes, det annet var at skallen var betydelige tykkere enn de kommersielle egg, og bare for god ordens skyld så har det bare blitt anvendt økologiske egg i denne husholdning i mange år. 

I kveld midt i brødbaksten dukket plutselig min bimentor, Jan Erik Heggelund opp. Nå var det tid for å gi biene mat for vinteren. Han hadde slynget honningen og mine 2 bisamfunn hadde tilsammen produsert 75,4 kg honning! Nesten 38 Kg honning pr. bikube er ikke dårlig med tanke på den sommer vi har hatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar