søndag 18. september 2011

Hønsene på første tur og våre naboer

Det er litt skummelt når man skal slippe ut sine små i den store verden. Hønsene har nå blitt store og de har spist opp alt grønt i hønsegården, så jeg forer dem med kål- og beteblader, men det er utrolig så mye grønt de kan sette til livs. Mest av den grunn skulle de få lov å komme ut mens gresset er grønt, og de spiser gresstrå som var det spaghetti. Hanen Arthur holder orden på sine damer, og han er konstant på vakt. Som jeg har skrevet tidligere er det kommet gang i eggleggingen, men fortsatt er det kun 2 eller kanskje 3 som legger egg. Det er deilig å være selvforsynende med egg.


Første gang uten for hønsegården

Siste år var våre naboer telemarkkyr, men i sommer er det charolais. De er bortsett fra det åpenbare ganske forskjellige. Telemarkkyrene var veldig tillitsfulle og nysgjerrige, men tross at charolais'ene er ganske mye større, så er de veldig skeptiske og forsiktige.


Det hender vi slår av en prat over gjerdet

Det er hyggelig med dyr omkring seg, uansett om det er våre egne eller naboen sine. Våre hester er fortsatt på beite, men neste helg regner vi med at ta dem hjem, og det skal bli koselig.

2 kommentarer:

  1. Topp å være selvforsynt med egg + ha kontroll på hele "produksjonskjeden" ( kanskje ikke hele til enhver tid med mindre du har kameraovervåking ). Riktig så kortreiste må de vel kunne sies å være. Og for den som spiser kjøtt har du jo det rett utafor gjerdet! Ønsker deg og dine to og fire beinte en strålende uke :-)

    SvarSlett
  2. Det ble 3 fine egg i dag, og kortere reise fra produsent til forbruker finnes jo ikke ;-)
    Desuten spiser de masse rester. I kokte jeg fond på skrotten av en artsfelle fra Stange og en masse grønnsaker. De utkokte rester hadde valigvis gått i kompostbeholderen, men nå gikk det hele i en skål hos hønsene. En time etterpå var det kjemisk rent og de satt fornøyde på en lang rekke på pinnen.
    Ønsker også deg og dine en god uke!

    SvarSlett