søndag 23. oktober 2011

Hovslagerkurs på Hedemarken hestesenter

De siste 4 dager har jeg vært på hovslagerkurs på Hedemarken hestesenter. Kurset består av seks moduler av fire dager og med forventet praksis mellom modulene. Underviser er Kjell Juliussen, som er eier av Hedemarken hestesenter sammen med Reidun Bjørnstad.

På Sørlandet var vi svært godt vant i forhold til hovslager, så det var en overraskelse at det her på Østlandet har vist seg nærmest umulig å få hovslager. Den ene hest mistet en sko i sommer og det gikk over en uke før vi kunne få en til å komme. På det tidspunkt var ikke mulig å sette på ny sko, og han som evt skulle støpe, hørte vi aldri fra. Derfor var det bare en ting å gjøre nemlig å lære det selv, og det er da heller ingen unnskyldning for å la være, når man har et så flott tilbud 20 minutter hjemmefra.

Første dag var teoridag, men deretter var det tre dager med praktisk arbeid på avskårne ben fra døde hester. Det kan virke en smule makabert i begynnelsen, men det er vel intet bedre enn at de døde hesters ben kan hjelpe med å gi levende hester bedre hovpleie.

Her jobbes intenst

Vi var 9 personer på kurset, som her ser på at sjefen selv demonstrerer på en nydelig tungdøl.


 

Flere av oss fikk også prøvd litt i praksis under grundig supervisjon.
Det er tungt arbeid, men moro når man får det til og jeg tror vi alle ser frem til neste modul i slutten av januar. Jeg anbefaler alle kurset. Det uansett givende og forhåpentlig resulterer det i at jeg på et tidspunkt i en ikke alt for fjern fremtid kan sko egne hester. Takk til Reidun og Kjell og mine medkursister for noen fine og lærerike dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar