lørdag 20. august 2011

Pubaften i Furnesåsen

Lokal pubaften er overraskende på disse kanter, men ikke desto mindre var vi på akkurat det i går kveld. Få hundre meter fra Snekkerhagen var det pubaften med visesang, mat og drikke. Alle ovenfor "oljegrusen" var invitert og om lag 50 hadde funnet veien til Trollstua. Trollstua er en stemningsfylt laftehytte fra 1916 i toppen av Furnesåsen.

Det var paraplyvær og da var det ekstra koselig å trede inn i kjelleren, der mange allerede var samlet og stemningen var god. En lokal visesanger, Tor Karseth, sto for underholdningen og gjorde dette på glimrende vis. Han var morsom og kunne jammen både synge og spille. Tett pakket satt vi ved langbord og ble underholdt. Det fikk meg til å tenke på, at det var som å være på Dyvekes vinkjeller midt i Bergen, men bare helt i toppen av Furnesåsen, "der ingen skulle tru at nokon kunne ha pub".

Etter visesang og et glass vin eller to bød festkomiteen på de lekreste hjemmelagde elgkarbonader av lokal elg. Det ble en del karbonader på meg og det er sikkert at det dyr ikke har levd og dødt forgjeves. Etter maten gikk snakken og det ble vel litt mere foredlet druesaft. Det nye døgn var godt begynt før en ekstremt koselig kveld med god mat, god underholdning og gode naboer kom til sin slutt og vi tuslet nedover mot Snekkerhagen. Takk for en flott kveld!

NB! Jeg våknet litt tung i hodet i morges. Jeg drikker ofte vin og merker sjeldent noe til det, men elgkarbonader er en luksus som ikke ofte kommer min vei. Derfor må jeg nokk dessverre konstatere at jeg ikke tåler elgkarbonader ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar