lørdag 20. august 2011

Fra kratt til åker

Jeg la før ferien inn et bud på en liten jordfres/kultivator og fikk tilslag forrige uke. Jeg hentet den med det samme. Det viste seg imidlertid at det ikke bare var "plug and play", men standard kraftoverføringen måtte kortes betydelig for at kunne passe. Dette har sikkert enhver ordentlig bonde gjort mange ganger, men jeg var litt tøvende til bare å ta bajonettsagen og halvere en kraftoverføring. Oppgaven var imidlertid lettere enn forventet, så nå er redskapsparken i Snekkerhagen utvidet med en velfungerende Sovema 140s Jordfres.

Jordstykket i sydskråningen nedenfor kjøkkenhagen var blomstereng, som etterhvert har blitt invadert av bringebærkratt og det der er verre, og jeg har bruk for mer jord til poteter og hestebønner.
Først fikk det overjordiske en tur med beitepusseren og så tok jeg resten med jordfresen.

Jeg er ganske fornøyd med resultatet og tørr ikke tenke på hvor mange ryggødeleggende timers arbeid det hadde vært om samme jobb skulle gjøres for hånd, men nå var det bare moro og passende ovenpå gårsdagens pubaften.

2 kommentarer:

  1. Takk Henning! Det er jo litt gøy også med den slags maskintjeneste, og det er så steinet her at det er håpløst å grave selv små områder for hånd.

    SvarSlett