onsdag 3. august 2011

Ferie og rundbuehaller

Vi er bare i feriens første uke og ligger foran programmet. For en "bonderøv" betyr ferie, at man ikke skal møte på sin vanlige jobb og derfor har tid til å jobbe hjemme på farmen. Helgen før ferien hentet jeg 2 rundbuehaller slik at det bare var å gå i gang når ferien begynte. Jeg kunne akkurat ha 2 haller på en biltransporthenger.


Odd har lasset hengeren og gikk for å hente kaffe

Svigers kom på besøk i søndags og den kjente traktor-, snøscootermekaniker og investor fra Hallingdal var ikke sen til å se utfordringen i prosjektet. Mandag formiddag gikk vi i gang og arbeidsleder Hagen leker ikke jobb!


Første dags arbeid. Stålskjelettet var enkelt og morsomt, men trelistene var tidskrevende.

Det var moro å reise stålskjelettet og med vekselvise kaffe og ølpauser i godt lag så ga vi oss ikke før godt ut på kveldene. Det blir vel sannsynligvis årets 3 varmeste dager, og platene var som stekeheller. Godt ut på kvelden etter gode dagsverk kom det vin i glasset og noe lekkert på grillen, og snakken gikk til inn i sommernatten.Ved start på 3. dagenArbeidsleder Hagen får et velfortjent hvil og et kakestykke i skyggen. Denne dagen fikk vi også lagt rammen til hall nr. 2 og torsdag formiddag var stålskjelettet til neste hall på plass. Takk til svigers for en fenomenal innsats og hyggelig samvær.

3 kommentarer:

  1. Nå blir sikkert "folk" tilfredse med tingenes tilstand; de store 4-beinte har tak over hodet. Håper de fortsatt får velge mellom en rå hall eller en åpen himmel ;-). Med den varme som blir på slike takpanner kunne dere vel nesten grilla på de :-)). Litt vanskelig med varmereguleringa kanskje ? :-)

    SvarSlett
  2. Når de får velge selv har våre gått og lagt seg et par timer på boks midt på natten. Uansett vær går våre aldri i le for ruskevær, men derimot for sol og varme. Heldigvis har begge våre beiter skyggefulle skogspartier.

    SvarSlett
  3. De utvikler vel skikkelig ragg også i vinterhalvåret? Ser jo at de fleste husdyr velger å være ute hele året dersom de har mulighet til det. I området her i Lommedalen er det en gård som driver med kjøttdyr,sauer og hester. De er ute hele året med mulighet til å gå inn dersom de ønsker det. Kuene og hestene er raggete og flotte. De er så og si alltid ute :-) . Ha en fin ettersommer og nyt livet på Snekkerhagen.:-)) Ser ikke bort fra at vi kanskje stikker innom en gang i løpet av høsten.

    SvarSlett