torsdag 6. august 2015

Drivhus - statusrapport 6. august

Det har vært en sammenhengende våt og kald sommer og da er gleden ved drivhuset blitt desto større. Det gror og gir imponerende utbytte med en overflod av agurker og squash. Tomatene var litt senere, så det er bare en liten uke at vi har kunnet høste tomater.

De planter og sorter jeg har er ikke nøye utvalgt, men det som var igjen sist i juni. Neste år satser jeg på anbefalte sorter fra frø.

Snackpepper Rubiero

Solanum muricatum - pepino
Melonplanten (Solanum muricatum) kjøpte jeg på nettet som små planter sammen med fiken og goribærbusk. Alle har vokst fint men Pepinoen vokser som bare det og har akkurat fått blomster. Jeg får neppe frukter i år, men intensjonen er å holde drivhuset frostfritt over vinteren og da blir det sikkert frukter neste år.

Masser av agurk tross meldugg
Jeg sprøytet tidlig med en svak bikarbonatløsning med litt planteolje, og det har svidd bladene. Det var effektivt, men så fulgte en perode der det var kaldt og fuktig og med et stengt oppvarmet drivhus, så blusset melduggen opp igjen.

Agurkene vokser voldsomt tross en del meldugg

En grønn overflod fra neslevann og hønsedritt
Med tanke på at det bare er fem og en halv uke siden de første små og skrøpelige planter ble plantet i et tomt drivhus, synes jeg det er en vildt imponerende utvikling.

T.v masser av cherrytomater og t.h. herlig frisk basilikum 
En av disse pinglete basilikum fra supermarkedet har fylt en murbalje og er 50 cm høy. Jo mer man tar av den jo mer synes den å vokse og en lett berøring fylder hele drivhuset med en herlig duft.

Lagerblad med timian og i bakrgrunnen fiken

Cherrytomater

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar