søndag 1. april 2012

Kyllinger fra egen avl


Vi startet for 3 uker siden med 25 egg i maskinen. Eggene lå konstant en temperatur på 37,6-37,8 grader og en luftfuktighet på 45 %. Ved først lysning etter en god uke var det 8 som var sikkert ubefruktet. Etter 2 uker var det ytterligere 4 som ikke hadde utviklet seg som de øvrige. De siste godt 3 døgn økes luftfuktigheten til ca. 75 % ved å komme vann i begge av 2 kar i bunnen på rugemaskinen. Det var 5 egg som aldri viste tegn til å ville klekkes, men det ble i alt 8 friske og fine kyllinger over 2 døgn.
 
De har fra start vært helt selvhjulpne og funnet mat og vann selv. De får en blanding av oppdrettsfôr fra Felleskjøpet og en finkefrøblanding.
 
I tilslutning til påsken har jeg noen fridager, så da skal jeg bygge kyllingerom ute ved siden av hønserommet, så de har et sted å være før de er klar til å komme ut.
 
 

4 kommentarer:

 1. Til lykke med "fødselen". Timingen er jo perfekt i den egg og kylling tid vi er inne i:-). Jeg må innrømme det høres ut som en beskrivelse av et laboratorieforsøk ;-). Nyt påskedagene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Du har fullstendig rett. Man føler seg som dr. Frankenstein light ;-) God påske til deg og dine!

   Slett
 2. Hvor er det flot, at du har fået 8 friske kyllinger ud af det, og det var spændende at se din video. God påske til jer!

  SvarSlett
  Svar
  1. God påske til jer også! Jeg tror man risikerer at blive afhængig af de små som hopper op i hånden og prøver at spise alt ;-)

   Slett