søndag 24. juli 2011

Rundbuehaller

2 rundbuehaller på hengeren


Vi har kjøpt 2 rundbuehaller på hver 30 m2 som skal være utegangsbolig. Stallen er mest for å ha muligheten for å kunne ta inn på boks i tilfelle av sykdom, skoing og liknende. I de siste godt 7 år har våre hester stått på utegang, og jeg er overbevist om at det er langt bedre for deres helse og trivsel enn å måtte stå på boks det meste av døgnet, slik som mange hester gjør. Jeg har opplevd folk som har sagt til meg, at de synes at det var synd at våre hester sto ute om natten. Det selv om de alltid hadde tilgang til en boks med tørt underlag. Jeg synes det er synd og på grensen til mishandling når hester står på boks størstedelen av døgnet og ofte med inntil flere dekken.
Våre hester har stått ute i ned til minus 30 grader og selv da var det ingen tegn til at de frøs. Med nok mat, tilgang til frostfritt vann og en tørr liggeplass, så er det problemfritt for tilvente kaldblodshester som våre.

2 kommentarer:

  1. Stakkars hester som får smaken på ekte hesteliv ! Du får nok heller gå til innkjøp av noen fjærmadrasser; spesialsydde til hester. ;-) kanskje med varmetråder.

    SvarSlett
  2. Hmm...jeg tror kanskje du har en ide der. Beskrivelsen høres jo mindre vanvittig ut i utgangspunkt enn en "walker" til hest, og de er jo etterhvert vanlige på større staller

    SvarSlett