onsdag 13. april 2011

Hyggedag i Snekkerhagen


Lesehygge med katt

Jeg er så priviligert at jeg har fri hver onsdag frem til 1. juni og jeg nyter det i fulle drag. Dagen startet, tross fri, litt over 6 og kort etter var jeg ute med hundene og hørte tranen for første gang i år. Etter morgenkaffen ble det en god luftetur eller presis 8 km. Etter turen var luften mild og full av fuglesang, så jeg tok en bok og leste et par timer i solveggen, noe av tiden dandert med katt.

Så tok jeg service på motorsagene, så de er klar til bruk i helgen, og siden kompressoren fikk hikke av brått å bli brukt, ble det også service på den, og slik gikk nesten den dag.
Midt i servicetimen ringte min lærermester ut i birøkt, Jan Erik Heggelund, han skulle skifte bunnbrett på 18 kuber i nærheten av meg og spurte om jeg ville være med, og selvfølgelig ville jeg det. I vinter/vår har jeg gått kurs i birøkt i regi av Stange birøkterlag. Etter teorien er det nå tid for det praktiske.

Bytte av bunnbrett


Jan Erik Heggelund røkter biene sine

Det er første gang jeg har vært med på å se ned i en kube, se en dronning, og hjelpe biene med vårrengjøringen. Et bisamfunn er intet mindre enn fasinerende og jeg gleder meg til å lære mer og til å etablere en 2-3 bikuber i Snekkerhagen.
Takk til alle medvirkende for en herlig vårdag i Snekkerhagen og omegn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar