fredag 10. juni 2011

Klukk klukk klanen har kommet


I kveld hentet vi 7 høns og en hane

I dag kom endelig dagen der vi kunne hente vår lille hønseflokk, som allerede har fått kallenavnet "klukk klukk klanen" med hanen Arthur i spissen. Hønsene er nesten 12 uker, men hanen er litt eldre for at han skal kunne sette seg i respekt fra starten (dette var oppdretterens teori. Jeg har erfaring på dette område fra en annen del av husholdningen og der holdt teorien ikke)
Mest med tanke på å få en hurtigere brukbar kompost fallt valget av bunndekke på spagnum. Det var veldig populært og det ble "badet" ivrigt med Bade Berta som foregangshøne.
De virker forbløffende trygge så dette tegner godt. Nå er det bare å håpe på noenlunde vær i pinsen, så de kan være litt ute.

9 kommentarer:

 1. Spennede å følge Amaroq og Snekkerhagen. Har en datter som ønsker seg høner :-) vi har også valgt det gode liv i Ringsaker . Vi flytter fra Lommedalen i løpet av sommeren til øverst i Veldre(ca 600 moh) med 3 hunder og 2 katter. Den ene hunden er forøvrig onkel til din Nanuq.

  SvarSlett
 2. Hei Kjersti! Moro at vi er "i familie". Bra valg med Veldre, da har du vel hundeløype rett over tunet om vinteren? ;)
  Vi kom litt lengre sør fra og trives utrolig godt med det stabile vinterklima som er her selvom vinteren kan synes lang noen ganger.
  Velkommen til Ringsaker og fortsatt god pinse!

  SvarSlett
 3. Takk for det. Vi har en fantastisk natur utafor stuedøra. Dersom dere er i traktene rundt Haukåsen er det bare å kikke innom. Hadde vært moro å se Nanuq som voksen herremann. Tror han er litt større enn Balto (onkel). Håper dere og de nye tilskuddene i flokken har hatt en flott pinsehelg til tross for en noe våt start på helga :-))

  SvarSlett
 4. Hadde vært moro å treffes når Dere kommer på plass i Veldre en gang.
  Nanuq er jo den "lille", så jeg har ikke tenkt på at han har vokst forbi Freia for lenge siden, og da de fikk vaksine for et par måneder siden var vekten 45 kg, og det var mer enn jeg hadde tippet. Han vil sikkert gjerne treffe onkel ;)
  Fortsatt riktig god pinse til dere også

  SvarSlett
 5. Jeg glæder mig til at følge "Klukk klukk klanen" og håber, at Arthur kan holde styr på alle damerne.

  SvarSlett
 6. 45 kg! ja da er han jo blitt en skikkelig kraftkar.:-) Vi får satse på et treff når vi er vel på plass i vårt paradis. Kan nok være at det blir tobente som hilser på Nanuq. Vår Balto har et sterkt ønske at det ikke er flere hanner i verden enn de 3 som er i hans flokk :-) Tipper det er nokså gjensidig.
  Moro å se"Klukk klukk klanen" i full vigør og nysgjerrige puser på foreløpig trygg avstand. Ser fram til å følge både klaner og flokker i Snekkerhagen :-)

  SvarSlett
 7. Gitte: Så langt en harmonisk flokk, som synes at vokse mendens man ser på dem. Arthur "is the man!"

  Kjersti: Jeg har også en vag mistanke om at det er lurt å ikke satse på familietreff, men han er glad i damer ;)
  Ja, det har ikke blitt mye hund i helgen. Det er fryktelig moro og underholdende å sitte hos hønsene.
  Har du bilder av Balto på nettet?

  SvarSlett
 8. Jeg tror jeg har noen bilder av han på ansiktsboka :-)). Du kan jo kikke innom dersom du er der. Vi hadde noen flotte turer ihelga over Haukåsen, Danseråsen, Kompåsen. Det ble rene SPA sightsing med diverse gjørmebad, myrbad, kulpeplumping......:-)

  SvarSlett
 9. Haha...kan tenke meg det, men det er slikt det er gøy å tenke på når man sitter hjemme i stuen.

  SvarSlett