fredag 28. september 2012

Kjære Freia
Kjære Freia. I natt var det slutt, slutt på 11 fantastiske år sammen med deg. I natt forsvant gløden fra dine alltid varme brune øyne. I natt pustet du for siste gang gjennom din store snute med rosa hjerte på toppen. I natt holdt vi deg da ditt store hjerte ikke kunne mer. I natt fikk du hvile, pakket inn i laken. I natt fikk vi smake på tomrommet.

I dag var du fortsatt varm, men akk så livløs. Tusener av morgener har vi startet dagen sammen, men i dag var du ikke med. I dag var hele dagen til deg, selv om du allerede har reist. I dag kjøpte vi blomster og lys. I dag fant vi stedet der du skal ligge. I dag la vi deg i graven og kom jord over din stive kropp. I dag pyntet vi ditt hvilested med roser og levende lys. I dag var jeg bare tom innen i. I dag følte jeg det evige savn.

I morgen vil likne på alle andre dager, bare uten deg. I morgen er dagen jeg frykter fordi livet går videre, men du var en så stor del av livet for meg og jeg vil så nødig gi slipp. I morgen er dagen hvor jeg vil klare å smile mens jeg minnes våres tid sammen. I morgen er dagen der jeg forstår at sorgen er kjærlighetens pris. I morgen er dagen der jeg vil være takknemlig over at jeg fikk lov å være en del av ditt liv.

Kjære Freia, vi vil alltid minnes deg med glede. Takk for alt, takk!


8 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt skrevet! Om tomrummet, som jeres dejlige hund efterlader.

  SvarSlett
 2. Alt liv setter sine fotavtrykk hos de de har berørt; livet går videre med ny fotavtrykk , men de som allerede er satt vil alltid være der. Freia har levd et godt "mutteliv" hos deg; sikkert bedre enn mange andre "mutter". Det er nå et år siden en av mine hunder mistet gløden i øynene; fortsatt kan jeg "høre" og "se" han ligge på favorittplassen.

  SvarSlett
 3. Tak, Gitte! Takk Kjersti! De har en umistelig plass i våres innerste rom.

  SvarSlett
 4. Jeg kondolerer også herfra, Michael - jeg husker stadig, da du besøgte mig i mit lille hjem på Nørrebro for mange år siden og syg af savn gik rundt og hviskede: Freja, Freja...

  Tanker herfra.

  SvarSlett
 5. Tak, Henriette! Alt for længe siden sidst.

  SvarSlett
 6. Ak ja, Michael, tiden flyver afsted. Jeg syntes jo ikke Freja var så gammel, men så gik det op for mig, at min Andreas bliver 9 år næste gang! Vi har det alle strålende, men frygteligt travlt med job og lidt studier.

  Håber alt er vel hos jer, trods tabet af Freja.

  SvarSlett
 7. Godt at høre Henriette! Ja, det er uhyggelig som tiden flyver og det går bare hurtigere og hurtigere.
  Mange hilsner fra os til jer

  SvarSlett
 8. I natt er det en måned siden vi mistet deg, kjæreste, gode, lille, store jenten vår. En måned siden vi holdt om deg og strøk pelsen din, mens kroppen din var stille. En måned siden huset og hjertene våre ble litt tommere, men du er med oss, i hjertet og i tankene. Det har blitt mange tårer, men også smil over alle de gode minnene. Vi savner dere, deg og Felix. Sov godt, lille venn.

  SvarSlett