søndag 20. februar 2011

Snekkerhagen 20. februar

Det har vært litt stille på bloggen i vinter. Det meste inklusive meg har ligget i dvale, men nå begynner lengselen etter vår og etter å komme i gang med nye prosjekter å melde seg. Jeg har fått lovning på 7 høns og en hane av Plymouth rock til mai, så det er tid for å klargjøre plassen der hønsene skal bo i låven. Det er mulig det også blir gjess, men min leverandør har bare et par færøyske gjess, så det er litt usikkert. Derimot er det sikkert at jeg 9. mars skal starte på birøkterkurs, og selv om jeg i utgangspunkt bare hadde tenkt å holde bier for hyggen og for å bidra til det biologiske mangfold, så ser jeg ikke bort fra at det kan være morsomt med hjemmeprodusert honning.


En kald februar morgen. -22 i natt

Selvom kropp og sinn lenges etter vår og solvarme har vinteren ikke tenkt å slippe grepet. Det var minus 22 grader i natt. Jeg skulle arbeide litt ute i dag, men med 15-16 blå, så utsetter jeg det til en dag det er 10 grader varmere. 

 

Snø


ca. 1 m snø 20 februar 2011

Grønnsakshagen


Det blir en stund til frisk salat

Men nede under snøen er der faktisk fortsatt levende grønnkål.

 

Snekkerhagen


Bordet er dekket


20 feb 2011. Fint ute, men med -15 er det også godt å være inne og fyre i ovnen

I den kommende uke har jeg vinterferie og den skal tilbringes hjemme for det er nokk å gjøre både ute og inne.

2 kommentarer:

 1. Sikke nogle dejlige bileder du har taget! Og med jeres smukke træhus bliver det ikke bedre, når solen tilmed skinner. Jeg tror også vi har fået op mod en meter sne her hen over vinteren, men med kun ½ meter liggende ad gangen.
  Det lyder spændende med planerne om høns, gæs og biavlerkursus.

  SvarSlett
 2. Tak! De sidste dage har vi fået lidt påfyld med ca 15-20 cm. Jeg sidder og drikker morgenkaffe inden traktoren skal på arbejde, så vi kan komme på arbejde i morgen.
  Jeg var i Danmark 11-13. feb og handlede hønseudstyr i Ganløse og morgenbrød hos bageren :)
  Det bliver ikke meget mere dansk end frisk brød fra bageren og en andedam fuld af ænder lige udenfor døren. Ha en fortsat god weekend, Gitte!

  SvarSlett