tirsdag 1. september 2015

Drivhus - statusrapport

På årets første høstdag er det passende å ta en status over den første drivhussommer. Med tanke på at de første planter kom inn for bare godt to måneder siden 28. juni har vi hatt et imponerende utbytte av agurker, tomater, grønn papika, chili og squash i tillegg til mengder med frisk basilikum.

Jeg fikk imidlertid meldugg på agurkeplantene som jeg først trodde jeg hadde kontroll på, men i en kald periode i juli med varme på og lite ventilasjon tok det seg opp. Etter hvert kom det ikke nye fruktanlegg på plantene og i helgen som var måtte jeg innse at slaget var tapt og agurkene måtte takke for seg. Den siste agurk var en kjempe på over en halv meter.


Etter sommerferien har ikke inspeksjonen vært fullt så grundig og i dag oppdaget jeg at det jeg trodde var et mindre luseangrep på papikaen, pepinoplantene og en pelargonie også hadde spredt seg i betydelig omfang til tomatene. På tomatene var det sørlig på stammene som pga løvet ikke er så lette å se. Nå har jeg skyller og forsøkt å sprøyte med insektsåpe, så får vi se hvordan det går.

Insektsåpe:
1 liter vand
2 spsk brun krystalsæbe
3 spsk husholdningssprit


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar