mandag 17. juni 2013

Grillsommer

Våren kom sent i Snekkerhagen i år og jeg har ikke fått forkultivert noe i år, så kjøkkenhagen er i en lite imponerende forfatning. Det hører også med at tiden og fokus i vinter og vår har vært på mitt seneste prosjekt, som handler om kroppslig rehabilitering. Dette skriver jeg litt om på kenophilia.com.

Men mat må man ha
Jeg har i mange år sverget til kullgrill, men er nå kommet ut av skapet og har kjøpt meg gassgrill. Det er ikke noe som slår smaken og duften av kull, men faktum er at det i praksis ble en sjelden foreteelse. Nå har vi kjøpt en Futur trio de luxe med tre brennere og et sideblus, som også har wokholder og en stekehelle og på den annen side skjærebrett. Det er rett og slett et ganske funksjonelt utekjøkken.
Grillen var enkel å samle og det var en god kvalitet på settet og anvisningen. I helgen har grillen ikke vært kald og utover vanlig grilling ble brunsjen søndag morgen også lagd på “grillen”. Jeg stekte amerikanske pannekaker, egg og bacon på stekehellen. Den er genial og det er plass til 4 pannekaker om gangen.


Grønnsaksbakken fra Weber kan også varmt anbefales. Jeg hadde i små halverte poteter og diverse grønnsaker i passende stykker samt krydder og etter ca. 15 min på middels varme var grønnsakene perfekte. Elgkarbonadene ble heller ikke dårlige av en tur på grillen.


En annen stor fordel med gassgrillen er at jeg kan ha den på husets veranda under tak, noe jeg ikke tør med kullgrillen. Det betyr at den har en fast plass og kan brukes i all slags vær.

Ha en riktig god grillsommer!

1 kommentar: