lørdag 17. november 2012

Ute med hunden

Først var det grått og litt trist, så ble det sludd, og hva er da mer naturlig enn å ta en skogstur? Heldigvis gikk det etterhvert mer over til snø, og bare det forlenger dagen en hel del på denne tid.  


Jeg er så vant med malamuttene, som er bygget for all slags vær. De bare ryster seg og så er de tørre uansett regn eller snø, men en border collie blir faktisk våt, så i dag hadde vi sesongpremiere på Lunas tøffe frakke. Legg spesielt merke til det kroppnære snitt, kragen og magebeltet. Her snakker vi skikkelig retro, en smart trench coat fra høstseleksjonen, et must for enhver moteriktig hund når turen går ut av kontoret.


8 kommentarer:

 1. Den frakke er meget smart.
  Når jeg ser hunde i vinterfrakker, får jeg altid lyst til at gribe strikkepindene og i tankerne vil min kreativitet og fantasifuldhed ingen ende tage!
  Det er nok godt for hundene, at de projekter aldrig bliver ført ud i livet.

  Vi har ingen tegn til sne endnu, vi har stadig 8 grader, dræbersnegle og mynte i haven.

  SvarSlett
 2. Måske havde en strikket pyjamas været noget, men ude er det mere vandtæthed som er behovet og der har vel strik visse begrænsninger.
  Vinteren er lidt af og på her også desværre, og selv om det er hvidt nu til morgen så bliver det varmere til ugen. Vi håber at det snarest mulig bliver ordentlig vinter

  SvarSlett
 3. Strik kan såmænd sagtens være vandtæt - jeg strikker jo mest af uld fra island og færøerne og der filter man jo ulden efter den er strikket, så sådan en fiskersweater kan klare en tur på kutteren i nordatlanten.

  Jeg tænkte blot, at hunde vel også har krav på et minimum af værdighed og derfor ikke bør udsættes for min fantasi :-)

  SvarSlett
 4. Ser man det! Det lyder jo fristende med en sådan af rene og bæredugtige naturprodukter frem for den på billedet, som jeg tror vi kan tilskrive den petrokemiske industri.

  SvarSlett
 5. Uld indeholder jo store mængder lanolin og derfor er kraftigt vandafvisende i sig selv. Hvis man ikke udsætter den for moderne vaskemidler er det faktisk det eneste materiale, som bevarer sine isolerende egenskaber, selv om det bliver vådt! Alle øer i det nordlige atlanterhav har jo stærke traditioner for strik af uld, om det er aran-øerne, hebriderne eller island og færøerne og det er netop pga uldens vandafvisende og isolerende egenskaber. Sirius-patruljen afprøvede vist også en overgang beklædning af moderne kunststoffer, men måtte vende tilbage til den filtede uldsweater, for det er det eneste materiale, som kan stå distancen i de områder.

  Ak ja, jeg er nok ikke den store økolog, men som du kan høre er jeg en stor sucker efter naturlig uld :-)

  SvarSlett
 6. Jeg kan skrive under på at uld i tynde lag som inder- og mellembeklædning er uslåelig på tur, men som yderste lag turde jeg ikke gå væk fra den nyere tids stoffer med membran. Er det stabilt vær, godt under 0 og tørt ville jeg vælge tætvævet bomuld yderst.
  De nye typer stoffer har en kæmpefordel på tur, nemlig at de er lette og vigtigst at de tørrer utrolig hurtig sammenlignet med andet.
  Det er morsomt se hvor stor forskel det er på hundene. Luna (border collie) har en blød pels uden inderpels og blir gennemblødt bare det er høj luftfugtighed, mens Nanuq (Alaskan Malamute) har en fedtet pels i 2 lag med stride hår yderst og en fedtet uldagtig inderpels. Selv om det regner skal han bare ryste seg og så føles han tør. Uld er nok det som kommer nærmest, men jeg går nok ikke for uld yderst på næste tur ;-)

  SvarSlett
 7. Luna er rigtig smart i sin trench coat fra høstkollektionen :-) Vores katte har åbenbart næsten samme type pels som malamuttene - de bliver kun overfladisk våde ...

  SvarSlett
 8. Pels er ikke bare pels. Vore katte kommer lidt forskellig ud.

  SvarSlett