lørdag 7. juli 2012

Litt fra hagen

Hanen Arthur er snill med sine høns og tilmed de nyankomne hanespirer, men han går til angrep på oss, så selv om han er fin og snill med damene, så ligger han an til å bli coq au vin til høsten.

Arthur


Salatblanding og dill


Grønnsakshagen fikk en treg start i år. Jeg har forkultivert mye mindre enn jeg pleier, da jeg hadde litt dårlig tid i vår og det er et tidskrevende arbeid, når man ikke har mistbenk eller drivhus. Begge deler er høyt på ønskelisten, og jeg håper at det kan bli drivhus neste år. Salatmixen på bildet er utrolig bra og det er herlig med grønn hjemmedyrket salat etter en lang vinter. Dill er for meg duften og smaken av sommer i Skandinavia og hva er herligere og mer skandinavisk enn nye poteter med dill eller dillkjøtt for slett ikke å snakke om "kräftkalas".

KvannDen litt foreløpig uanseelige  plante over er kvann, som også er noe av det mest genuine nordiske og kanskje den eneste urt som er bragt fra nord og sørover. Det er en spennende plante med mange anvendelsesmuligheter i tillegg til å være dekorativ. Les mer om kvann her

Bondebønner


Bondebønnene er fine når de blomstrer. I år har jeg ikke forkultivert de, men bare sådd på friland. Derfor er de noe mindre enn vanlig på denne tid, men kanskje betyr det mindre for utbyttet, vi får se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar