fredag 3. februar 2012

London online information conference 2011


 Fra Snekkerhagen til online konferanse i London

For en medisiner med interesse for informatikk og informasjonsformidling var det en spennende og lærerik erfaring og London er jo verdt en konferanse uansett. 
Ikke overraskende går verden mobilt; "mobile is everyware". Det mobile økosystem er ikke lengre en "add on", men er med raske skritt ved å bli selve tingen. Mobilen tar over en lang rekke andre funksjoner som følger oss i det daglige, som pungen og nøklene osv. Det sendes i verden over 200.000 SMS pr. sekund og gjennomsnitts svartiden på en SMS er 4 minutter mot 48 timer for en epost. Smarttelefonene er computere med sanser; NFC (near field communication), kompass, lyd, kamera, temperatur..osv. Monitorering av kroppsfunksjoner og helsehjelp via smarttelefoner er godt på vei. 
Streaming og ebooks tar over og distributører av fysiske media går utfordrende tider i møte. Hva skal vi med biblioteker, når i prinsippet et bibliotek kan levere til hele verden? Her gjelder om å omstille seg fort for den som vil lykkes. "It will not be the big beating the small, it will be the fast beating the slow!" 
Avishunden på Earls Court lever gudskjelov i nuet og bekymrer seg lite om at hans dagsferske madrass er truet. Aviskiosken ved Earls Court

2 kommentarer:

  1. Godt å "se" det er liv i Snekkerhagen og at den ikke er gått altfor dypt inn i dvalen etter at Kong vinter gledet oss nok en gang med å gi oss et funklende hvitt teppe. Til slutt et av de store spørsmål; hva er å lykkes i vår verden? Terrieren ser ut til å være fornøyd med sin "lykke".

    SvarSlett
  2. Takk Kjersti. Det er liv i Snekkerhagen, men når mørket og kulden senker seg går alt litt tregere og jeg blir mer introvert. Selv om det ennå er en stund til våren merkes det allerede at det går mot lysere tider.
    Å lykkes i den sammenheng jeg anvendte det, var ikke i en eksistensialistisk betydning.

    SvarSlett