søndag 24. juli 2011

Livet i juli

Akkurat de siste dager har vært preget av begivenhetene i og omkring Oslo. En absurd tragedie som man vanskelig kan ta inn over seg. Det er både noe beroligende og noe utrolig skremmende i at alt dette er én gal manns verk.

Det har vel heller ikke unnsluppet seg noens oppmerksomhet at været i sommer har vært en våt affære. Det har bl.a. ført til en del sverming av bier. Det ryktes også at fjorårets dronninger, som mine 2, har vist seg å ha stor svermetrang. Som det kan ses på bildet under slapp ikke jeg heller dette problem og 10. juli på kvelden oppdaget jeg en liten avlegger, som nok viste seg å stamme fra mitt største samfunn. Jeg fikk hjelp av Jan Erik Heggelund, min bimentor, til å få klasen i en kasse og fjernet anlegg til nye dronninger fra kuben. En ny var allerede klekket og fler var på vei. Jeg var ikke klar over at dronninger hadde lyd, men den nye dronnings pip kunne høres med det blotte øre når man sto ved siden av kuben.

Bisverm

En sverm sannsynligvis fra mitt største bisamfunn

 

Noe av det deligste med sommer er når hestene kommer på beite. Det er for meg et herlig syn, som innehar all deilige med sommer på landet. Dessverre lever ikke mobilkameraets farger opp til virkeligheten.

 

Hestene på beite


Huldre og Cesar

 

Vi har også brukt hestene til å slå plenen i år. Det var faktisk beite til en ukes tid bare med de par mål med gress som ligger rundt huset. 


Noen gulerøtter?


På vei inn


Noen hjemme? 


Odinn stikker hodet inn

 

Hallo i stuen


Cesar ser inn på kjøkkenet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar